Historie

Na začátku byla Lučina kostka. Začala se vyrábět v Povltavských mlékárnách v Sedlčanech. Od roku 2019 se její výroba přesunula na Vysočinu do Hesova. K výrobě se vždy používají kvalitní suroviny a mléko od českých farmářů.

Díky své kvalitě a jedinečné chuti se Lučina brzy stala oblíbenou, dokonce nepostradatelnou položkou mnoha rodinných nákupů. S novými technologickými možnostmi se modernizovala výroba Lučiny. A vyvíjel se také její obal. A stále stejně kvalitní zůstává i smetana a tvaroh z místního mléka, z kterých se Lučina vyrábí.

Český sýr se úspěšně prosadil mezi rozrůstající se konkurencí. A v mnoha českých domácnostech se stal také výbornou inspirací pro studenou i teplou kuchyni. Lučina kostka, to je tradice prověřená léty pečlivé výroby a řadou oddaných zákazníků.

Vždyť Lučina je jen jedna. Lučina, čistá chuť přírody.

Lučina v roce
1981

Lučina v roce
1985

Lučina v roce
1991

Lučina v roce
2015

Lučina v roce
2016