Bábovka s borůvkami a pistáciemi
kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Pečení
délka přípravy
55 min
počet porcí
10
hodnocení
0.0
ingredience
- 120 g Lučiny Smetanové
- 200 g másla
- 200 ml plnotučného mléka
- 3 vajíčka
- 160 g třtinového cukru (jemného)
- 290 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička najemno nastrouhané citrónové kůry
- špetka soli
- 140 g tučného tvarohu
- 150 g borůvek (případně malin)
- máslo a strouhanka na vysypání formy
postup
Máslo si rozpustíme a ještě za tepla do něj přilijeme mléko.
Vajíčka si vyšleháme pomocí robota s cukrem do pěny.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Do misky si prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, citrónovou kůru a špetku soli. Vše důkladně promícháme.
Do vyšlehaných vajec na přeskáčku přidáváme máslo s mlékem, mouku. Nakonec přidáme Lučinu a tvaroh.
Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do formy nalijeme zhruba ⅓ těsta, poté nasypeme borůvky a zalijeme zbytkem těsta.
Pečeme 40 - 45 minut. Poté bábovku vyndáme z trouby a zhruba po třech minutách ji vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce.