Bábovka s borůvkami a pistáciemi

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Pečení
délka přípravy
55 min
počet porcí
10
hodnocení
0.0
ingredience
  • 120 g Lučiny Smetanové
  • 200 g másla
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 3 vajíčka
  • 160 g třtinového cukru (jemného)
  • 290 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička najemno nastrouhané citrónové kůry
  • špetka soli
  • 140 g tučného tvarohu
  • 150 g borůvek (případně malin)
  • máslo a strouhanka na vysypání formy

 

postup

Máslo si rozpustíme a ještě za tepla do něj přilijeme mléko.

Vajíčka si vyšleháme pomocí robota s cukrem do pěny.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Do misky si prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, citrónovou kůru a špetku soli. Vše důkladně promícháme.

Do vyšlehaných vajec na přeskáčku přidáváme máslo s mlékem, mouku. Nakonec přidáme Lučinu a tvaroh.

Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do formy nalijeme zhruba ⅓ těsta, poté nasypeme borůvky a zalijeme zbytkem těsta.

Pečeme 40 - 45 minut. Poté bábovku vyndáme z trouby a zhruba po třech minutách ji vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Zpět