Batátový krém

kategorie
Polévky
produkt
Krémová
příprava
Vaření
délka přípravy
40 minut
počet porcí
4
hodnocení
4.0
ingredience
  • 500 g oloupaných batátů
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 rovná lžička podrceného římského kmínu
  • 1 rovná lžička mletého koriandru
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 70 - 100 g Lučiny se smetanou ve vaničce (podle chuti)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • piniová semínka na posypání
  • sušené chilli (vločky) na posypání

 

postup

Oloupané batáty nakrájejte na menší kostky.

Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibulku pozvolna opékejte dozlatova. Přidejte římský kmín a koriandr a asi půl minuty promíchávejte.

Do hrnce vsypte batáty, zalijte vývarem, ochuťte solí a pepřem a vařte, dokud nejsou batáty hodně měkké.

Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte Lučinu se smetanou a ještě promixujte. Pokud je polévka dost hustá, nařeďte ji vývarem podle potřeby.

Dochuťte citronovou šťávou.

Na talíři posypete piniovými semínka a chilli vločkami podle chuti.

Zpět