Batátový krém
kategorie
Recepty s Kostkou
produkt
Kostka 100 g
příprava
Vaření
délka přípravy
40 min
počet porcí
4
hodnocení
4.0
ingredience
- 500 g oloupaných batátů
- 1 cibule
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 rovná lžička podrceného římského kmínu
- 1 rovná lžička mletého koriandru
- 750 ml zeleninového vývaru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 100 g Lučiny Originál
- 1 lžíce citronové šťávy
- piniová semínka na posypání
- sušené chilli (vločky) na posypání
postup
Oloupané batáty nakrájejte na menší kostky.
Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibulku pozvolna opékejte dozlatova. Přidejte římský kmín a koriandr a asi půl minuty promíchávejte.
Do hrnce vsypte batáty, zalijte vývarem, ochuťte solí a pepřem a vařte, dokud nejsou batáty hodně měkké.
Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte Lučinu se smetanou a ještě promixujte. Pokud je polévka dost hustá, nařeďte ji vývarem podle potřeby.
Dochuťte citronovou šťávou.
Na talíři posypete piniovými semínka a chilli vločkami podle chuti.
