Bramborové rösti s uzeným lososem

kategorie
Chuťovky
produkt
Kostka 100 g
příprava
Smažení
délka přípravy
30 minut
počet porcí
10
hodnocení
0.0
ingredience

●     150 g brambor

●     2 - 3 lžičky bramborového škrobu

●     100 g Lučiny (kostka)

●     1 lžička nasekaných čerstvých bylinek (např. kopr, tymián, rozmarýn)

●     50 g uzeného lososa

●     přepuštěné máslo na smažení

●     sůl

postup

Brambory si oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme (zhruba ½ lžičky) a necháme 5 minut odstát. Poté z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu (nejlépe přes plátno). Brambory opět trochu osolíme a smícháme s bramborovým škrobem. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a smažíme na něm z obou stran bramborové rösti (tvoříme placičky zhruba o velikosti 5 cm).

V misce si smícháme Lučinu s najemno nasekanými bylinkami a podle chuti směs osolíme. Na vychladlé rösti vytvoříme lžičkami z Lučiny “noček”, ozdobíme plátkem uzeného lososa a snítkou tymiánu.

Zpět