Bramborové rösti s uzeným lososem
● 150 g brambor
● 2 - 3 lžičky bramborového škrobu
● 100 g Lučiny (kostka)
● 1 lžička nasekaných čerstvých bylinek (např. kopr, tymián, rozmarýn)
● 50 g uzeného lososa
● přepuštěné máslo na smažení
● sůl
Brambory si oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme (zhruba ½ lžičky) a necháme 5 minut odstát. Poté z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu (nejlépe přes plátno). Brambory opět trochu osolíme a smícháme s bramborovým škrobem. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a smažíme na něm z obou stran bramborové rösti (tvoříme placičky zhruba o velikosti 5 cm).
V misce si smícháme Lučinu s najemno nasekanými bylinkami a podle chuti směs osolíme. Na vychladlé rösti vytvoříme lžičkami z Lučiny “noček”, ozdobíme plátkem uzeného lososa a snítkou tymiánu.
