Bulgurové rizoto s houbami
kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Vaření
délka přípravy
45 min
počet porcí
2
hodnocení
0.0
ingredience
- 20 g sušených hub
- 1 menší cibule
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 2 středně velké mrkve – asi 150 g
- 140 g bulguru
- ½ lžičky sušených provensálských bylinek
- 1 – 2 hrnky zeleninového vývaru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 120 g Lučiny
- petrželka
postup
Houby nasypejte do misky a zalijte jedním hrnkem vroucí vody. Nechte je stranou, aby nabobtnaly.
Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olivový olej a cibulku opékejte dozlatova. Mrkev oloupejte a nakrájejte na drobné kostky. Přidejte k cibuli a asi minutu promíchávejte.
Bulgur propláchněte teplou vodou. Přidejte do hrnce a přilijte houby včetně vývaru. Osolte, opepřete a přidejte provensálské bylinky. Za občasného míchání nechte vyvařit vývar z hub. Poté postupně podlévejte zeleninovým vývarem a promíchávejte.
Když je bulgur měkký, odstavte rizoto z plotny a vmíchejte kostku Lučiny.
Na talíři posypejte najemno pokrájenou petrželkou.
