Bulgurové rizoto s houbami

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Vaření
délka přípravy
45 minut
počet porcí
2
hodnocení
0.0
ingredience
  • 20 g sušených hub
  • 1 menší cibule
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 2 středně velké mrkve – asi 150 g
  • 140 g bulguru
  • ½ lžičky sušených provensálských bylinek
  • 1 – 2 hrnky zeleninového vývaru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 120 g Lučiny
  • petrželka
postup

Houby nasypejte do misky a zalijte jedním hrnkem vroucí vody. Nechte je stranou, aby nabobtnaly.

Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olivový olej a cibulku opékejte dozlatova. Mrkev oloupejte a nakrájejte na drobné kostky. Přidejte k cibuli a asi minutu promíchávejte.

Bulgur propláchněte teplou vodou. Přidejte do hrnce a přilijte houby včetně vývaru. Osolte, opepřete a přidejte provensálské bylinky. Za občasného míchání nechte vyvařit vývar z hub. Poté postupně podlévejte zeleninovým vývarem a promíchávejte.

Když je bulgur měkký, odstavte rizoto z plotny a vmíchejte kostku Lučiny.

Na talíři posypejte najemno pokrájenou petrželkou.

Zpět