Čočkové karbanátky s bylinkovým dipem

kategorie
Recepty s Linií
produkt
Lučina Linie 120 g
příprava
Smažení
délka přípravy
50 minut
počet porcí
3
hodnocení
5.0
ingredience

Na karbanátky:

  • 120 g Lučiny Linie
  • 150 g zelené čočky
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 50 g strouhaného eidamu 30 %
  • 60 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • 1 lžička koření italské bylinky (případně 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek)
  • olivový olej na smažení

 

Na dip:

  • 120 g Lučiny Linie
  • 80 g bílého jogurtu
  • 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek  (tymián, bazalka, petržel, rozmarýn)
  • sůl a pepř podle chuti

 

postup

Zelenou čočku si uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě (uvaříme si ji na skus, pozor, aby se vám nerozvařila).

Mezitím si na pánvi na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova.

Do mísy dáme mleté maso, Lučinu, eidem, strouhanku, rozšlehané vejce, osmaženou cibuli, uvařenou zelenou čočku (té je po uvaření cca 300 g), 1 lžičku soli, ¼ lžičky pepře a 1 lžičku koření. Vše dobře rukama propracujeme a spojíme. Ze vzniklé směsi tvarujeme karbanátky (vznikne nám jich 10-12 kusů, záleží na tom, jak velké je chceme).

Na pánev si dáme lžíci olivového oleje a karbanátky smažíme na středním plameni z obou stran. Pokud vidíme, že máme na pánvi málo tuku, ještě přidáme.

V misce si smícháme všechny suroviny na dip. Dip osolíme a opepříme podle své chuti.

Hotové karbanátky můžeme podávat na mixu salátů nebo rukole s bylinkovým dipem.

Zpět