Čokoládové dortíky se slaným karamelem

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Pečení
délka přípravy
85 min
počet porcí
20
hodnocení
0.0
ingredience

Čokoládové dortíky:

  • 270 g hladké mouky
  • 60 g kvalitního kakaa
  • 8 g prášku do pečiva
  • 10 g jedlé sody
  • 75 g másla + na vymazání formy
  • 350 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 220 ml mléka
  • 150 ml silné kávy

 

Krém:

  • 360 g Lučiny Smetanové
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 8 lžic slaného karamelu

 

Na dokončení:

  • 20 lžiček slaného karamelu
  • hrst nasekané hořké čokolády
postup

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

V rendlíku si rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout.

Do mísy si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. Celou směs promícháme.

Ve druhé míse si vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme mléko, kávu a máslo. Nakonec postupně přidáváme suchou směs, než nám vznikne hladké těsto.

Těsto plníme do máslem vymazané formy na muffiny zhruba 1 - 2 cm pod okraj (vznikne cca 20 ks, záleží na velikosti formy). Pečeme cca 20 minut.

Hotové dortíky necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. V míse si smícháme Lučinu a slaný karamel. V druhé míse si do tuha vyšleháme smetanu ke šlehání. Obojí zlehka promícháme a vzniklý krém si dáme do sáčku se zdobičkou.

Každý muffin potřeme nahoře lžičkou slaného karamelu a zdobíme krémem.

Nakonec dortíky posypeme nasekanou hořkou čokoládou.

Uchováváme v lednici.

Zpět