Dýňový cheesecake s pekanovými ořechy a karamelem
kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Pečení
délka přípravy
100 min
počet porcí
8
hodnocení
4.0
ingredience
Korpus
- 2 hrsti mandlí
- 1 hrst slunečnicových semínek
- 2 hrsti rozinek
- 1 banán
- 1 vejce
- špetka soli
Náplň
- 5 x Lučina Smetanová 120 g
- hrnek dýňového pyré ( jemně nasekaná dýně )
- 1/4 hrnku třtinového světlého cukru
- 1/2 lžíce koření 5-ti vůní
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 vejce
- hrst pekanových ořechů
postup
Mandle, slunečnicová semínka a rozinky rozsekáme na jemno , smícháme z rozmixovanám vejcem a banánem, přidáme špetku soli.
Směs rozprostřeme do vymazané formy 24 cm na asi půl centimetrovou vrstvu a vytvoříme i cca. 3 centimetrový okraj, pečeme 20 minut na 100°C.
Na pánvi se lžící másla osmahneme dýňové pyré s kořením 5-ti vůní a citrónovou šťávou, necháme vychladnout.
V mixéru vyšleháme vejce, Lučinu a cukr, oddělíme 1/2 a do té vmícháme vychladlé dýňové pyré.
Směs s dýní dáme na korpus jako první vrstvu a pak přilejeme druhou, bílou, polovinu. Jemně promíchneme. Na povrch dáme pekanové ořechy a pečeme zhruba 40min na 150°C.
Po vychladnutí necháme ještě alespoň na 3 hodiny do lednice. Při podávání můžeme polít karamelem.
