Indická rajčatová polévka s koriandrem

kategorie
Polévky
produkt
Kostka 100 g
příprava
Vaření
délka přípravy
50 min minut
počet porcí
4
hodnocení
4.0
ingredience
  • 2 balení Lučina 100 g
  • 1 lžíce másla
  • 1 velká cibule
  • 1 kg nakrájených oloupaných rajčat
  • 1 lžíce cukru
  • stroužek česneku
  • ½ lžičky římského kmínu
  • špetka skořice
  • sůl
  • 1 lžíce sekaného čerstvého zázvoru
  • hrst čerstvého koriandru
  • hrnek vody
postup

Na rozehřátém másle osmahneme cibuli, česnek, zázvor, skořici a římský kmín se lžící cukru. Přidáme rajčata a hrnek vody, dosolíme a necháme provařit asi 40 minut na mírném ohni.

 

Následně odstavíme, přidáme hrst čerstvého koriandru, Lučinu a rozmixujeme do hladka.

Zpět