Kanapky s řepným gravlaxem

kategorie
Recepty s Linií
produkt
Lučina Linie 120 g
příprava
Studené
délka přípravy
30 minut
počet porcí
5
hodnocení
0.0
ingredience

Na gravlax:

  • 100 g čerstvého lososa
  • 1 malá červená řepa
  • 100 g soli
  • 100 g cukru

 

Na kanapky:

  • 5 - 8 plátků žitného chleba
  • 1 Lučina nadýchaná s okurkou a koprem
  • Hrst mixu salátů
  • Hrst lískových oříšků
  • 1 lžička nemletého máku
  • 1 lžička sezamu
  • ½ lžičky přepuštěného másla
postup

Z lososa odstraníme kůži. Červenou řepu si najemno nastrouháme do uzavíratelné misky. Přidáme sůl a cukr a vše promícháme. Lososa do směsi důkladně obalíme a necháme ho marinovat v lednici minimálně 24 hodin.

Druhý den si vyndáme lososa a opláchneme ho vodou a osušíme.

Na pánev si dáme přepuštěné máslo, mák, sezam a nahrubo nasekané lískové oříšky. Směs chvíli restujeme, aby jsme měli oříšky zlehka křupavé.

Z žitného chleba si nakrájíme čtverečky nebo pomocí vykrajovátek vykrojíme kolečka. Na každé kolečko pomocí sáčku se zdobičkou dáme Lučinu, na kterou navrstvíme několik lístků salátu.

Lososa si nakrájíme na tenké plátky, které potom zdobíme na kanapky. Nakonec kanapky zasypeme oříškovou směsí.

Zpět