Koláčky s červenou řepou

kategorie
Chuťovky
produkt
Kozí
příprava
Pečení
délka přípravy
60 minut
počet porcí
6
hodnocení
0.0
ingredience

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 110 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce vody

 

Náplň:

  • 2 ks předvařené nebo předem upečené (vcelku) červené řepy – celkem cca 300 g
  • 1 balení Lučiny kozí + trochu na ozdobení
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

 

 

Pár lístků řeřichy na ozdobení

postup

Mouku nasypejte do mísy nebo do robota, osolte, přidejte na kostky pokrájené máslo a žloutek, začněte zpracovávat těsto. Vznikne sušší žmolenka, zalijte ji trochou vody a zpracujte pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici odpočívat 2 hodiny.

Oloupanou červenou řepu nastrouhejte najemno. V ruce ji zmáčkněte, aby z ní vytekla přebytečná tekutina. Řepu prošlehejte s Lučinou, vejci, prolisovaným česnekem a dochuťte solí.

Těstem vyložte košíčky o průměru asi 7 cm. Těsto by mělo být silné asi půl centimetru. Dno propíchejte vidličkou. Košíčky vyložte pečicím papírem a vysypejte až po okraj hrachem, aby se těsto zatížilo a při pečení nedělalo puchýře. Košíčky přendejte na plech a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 10 minut.

Vyndejte plech z trouby a ztlumte ji na 180 °C. Z košíčků sejměte alobal s hrachem. Košíčky vložte zpět do trouby a pečte 5 minut.

Košíčky vyndejte, troubu ztlumte na 170 °C. Do košíčků rozetřete náplň a dopékejte asi půl hodiny.

Zchladlé košíčky můžete ozdobit Lučinou kozí pomocí sáčku s řezanou špičkou. Posypejte řeřichou.

Zpět