Lívance s jahodovým krémem
kategorie
Recepty s Kostkou
produkt
Kostka 100 g
příprava
Smažení
délka přípravy
30 min
počet porcí
4
hodnocení
0.0
ingredience
Těsto:
- 150 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- Na špičku nože jedlé sody
- 100 g Lučiny
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- Čerstvé jahody (asi 5 ks)
- Olej na smažení
Krém:
- 100 g Lučiny
- 80 g jahod
- 15 – 20 g cukru
- ½ vanilkového lusku nebo 1 lžička vanilkové pasty
postup
V jedné míse smíchejte mouku, moučkový cukr a sodu. Ve druhé míse promíchejte Lučinu s mlékem a vejcem. Obě směsi spojte.
Jahody nakrájejte na slabé plátky.
Rozehřejte lívanečník. Potřete každý žlábek olejem a vlijte do něj těsto. Pár kousků jahod položte na povrch těsta a zatlačte trochu do něj tak. Pozvolna opékejte, obraťte a jen krátce dopečte, aby se jahody nespálily.
Na krém si svařte jahody s cukrem. Vložte je společně se lžící vody do kastrůlku a uvařte na hustotu džemu. Nechte vychladnout.
Vychladlou jahodovou směs smíchejte s Lučinou Krémovou a podávejte s lívanci.
