Lívance s jahodovým krémem

kategorie
Sladké
produkt
Kostka 100 g
příprava
Smažení
délka přípravy
30 minut
počet porcí
4
hodnocení
0.0
ingredience

Těsto:

  • 150 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • Na špičku nože jedlé sody
  • 100 g Lučiny
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • Čerstvé jahody (asi 5 ks)
  • Olej na smažení

 

Krém:

  • 100 g Lučiny 
  • 80 g jahod
  • 15 – 20 g cukru
  • ½ vanilkového lusku nebo 1 lžička vanilkové pasty
postup

V jedné míse smíchejte mouku, moučkový cukr a sodu. Ve druhé míse promíchejte Lučinu s mlékem a vejcem. Obě směsi spojte.

Jahody nakrájejte na slabé plátky.

Rozehřejte lívanečník. Potřete každý žlábek olejem a vlijte do něj těsto. Pár kousků jahod položte na povrch těsta a zatlačte trochu do něj tak. Pozvolna opékejte, obraťte a jen krátce dopečte, aby se jahody nespálily.

Na krém si svařte jahody s cukrem. Vložte je společně se lžící vody do kastrůlku a uvařte na hustotu džemu. Nechte vychladnout.

Vychladlou jahodovou směs smíchejte s Lučinou Krémovou a podávejte s lívanci.

Zpět