Lososový krém s koprem

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Vaření
délka přípravy
50 min
počet porcí
5
hodnocení
0.0
ingredience
  • 120 g Lučiny Smetanové
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 střední žlutá cibule
  • 2 střední mrkve
  • 3 střední brambory
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 g kvalitního lososa
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • kopr na ozdobu
  • sůl, pepř
postup

Cibuli si nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme ji v hrnci na přepuštěném másle. Když nám začne zlátnout, přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájené brambory. Restujeme cca 3 - 5 minut.

Přilijeme zeleninový vývar a vaříme cca 12 minut. Mezitím si odstraníme z lososa kůži a nakrájíme ho na kostky (kousek lososa nakrájeného na drobné kostičky si orestujeme zlehka na pánvi a necháme na ozdobu). Po uplynutí 12 minut přidáme do polévky lososa, osolíme ji a opepříme. Vaříme dalších 8 minut.

Polévku si přelijeme do mixéru a spolu se smetanou ke šlehání, 1 lžící Lučiny a citrónovou šťávou ji rozmixujeme do hladkého krému.

Polévku naservírujeme do talíře, ozdobíme nasekaným koprem, orestovanými kostičkami lososa a nočkem Lučiny.

Zpět