Lučina & Skyr s domácí granolou a jahodami
kategorie
Recepty se Skyrem
produkt
Lučina & Skyr 120 g
příprava
Pečení
délka přípravy
45 min
počet porcí
6
hodnocení
5.0
ingredience
- 120 g Lučina & Skyr
- 3 lžíce domácí skořicové granoly
- 2 čerstvé jahody
Domácí skořicová granola
- 300 g ovesných vloček
- 200 g oříšků (např. lískových, pekanových, para, mandlí)
- 1/2 lžičky sušené citronové kůry
- 100 g másla
- 100 g medu
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
postup
Ovesné vločky si smícháme s nahrubo nasekanými oříšky a citronovou kůrou.
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů na horkovzduch.
V rendlíku si rozpustíme máslo s medem, špetkou soli a skořicí.
Tekutou směs důkladně smícháme se suchou směsí oříšků a ovesných vloček.
Plech si vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně granolu rozprostřeme.
Pečeme na 160 stupňů cca 25-30 minut s tím, že po uplynutí 15 minut ji jednou pomocí lžíce promícháme.
Lučinu & Skyr promíchejte a naservírujte do misky. Nahoru nasypte skořicovou granolu a ozdobte čerstvými jahodami.