Lučinová domácí zmrzlina
kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Studené
délka přípravy
50 min
počet porcí
10
hodnocení
5.0
ingredience
- 240 g Lučiny Smetanové
- 200 g smetany ke šlehání
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 150 g čerstvých jahod
- 50 g mletých lískových oříšků
- 2 lžíce cukru krystal
- 1/2 lžičky másla
postup
Na mírném ohni rozpusťte máslo, přidejte cukr a 50 g sekaných oříšků, nechte zkaramelizovat a nalijte na pečící papír. Nechte ztvrdnout a rozdrťte na griliáš. Druhých 50 g oříšků namelte na jemno. Vyšlehejte smetanu ke šlehání s cukrem, přidejte Lučinu Smetanovou a semínka z vanilkového lusku a ještě chvíli šlehejte do hustého krému. Rozdělte na 2 poloviny. Nakrájejte jahody na kousky, smíchejte s polovinou krému a plňte do formiček. Druhou polovinu smíchejte s mletými oříšky, na dno formiček dejte drcený griliáš a doplňte směsí na zmrzlinu. Dejte přes noc zamrazit.
