Lučinové kremrolky se žampiony
kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Kostka 100 g
příprava
Pečení
délka přípravy
50 min
počet porcí
20
hodnocení
0.0
ingredience
Ingredience na trubičky:
- 1 rozválené listové těsto
- 1 máslo na pomaštění trubiček
- 1 vejce na potření
Ingredience na náplň:
- 100g žampionů
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 balení Lučina 100g
- 1 lžíce hustého bílého jogurtu
- sůl
- snítka tymiánu nebo ½ lžičky sušeného tymiánu
postup
Listové těsto po jeho šířce nakrájejte rádýlkem na 1 – 2 cm silné pruhy. Kovové trubičky pomažte máslem a na každou natočte jeden pruh těsta. Skládejte na plech vyložený pečicím papírem tou stranou dolů, kde končí namotané těsto.
Všechny trubičky potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a upečte dozlatova. Ještě vlažné rolky stahujte z trubiček.
Žampiony nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a žampiony orestujte, aby změkly a začaly zlátnout.
V misce rozmíchejte Lučinu s bílým jogurtem, tymiánem a špetkou soli. Přidejte zchladlé žampiony a důkladně promíchejte. Naplňte cukrářský sáček s rovně řezanou špičkou a plňte kremrole z obou stran.