Malinový cheesecake

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Pečení
délka přípravy
90 minut
počet porcí
8
hodnocení
5.0
ingredience
  • 480 g Lučiny Smetanové
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 200 g máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 4 lžíce malinového džemu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček práškové želatiny
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 100 ml vody
  • čerstvé maliny a máta na ozdobení
postup

Sušenky rozemelte najemno. Máslo nechte rozpustit a vlijte k sušenkám, promíchejte. Na dno koláčové formy nasypte směs sušenek s máslem a upěchujte. Dejte do lednice ztuhnout.

V míse si smíchejte Lučinu Smetanovou s tvarohem a moučkovým cukrem. Do vody nasypte želatinu a nechte nabobtnat. Přelijte směs do kastrůlku a nechte zahřát. Přidejte malinový džem a důkladně promíchejte, dokud želatina nebude rozpuštěná. Šlehačku vyšlehejte dotuha. Šlehačku vmíchejte do krému a přidejte malinovou směs, zamíchejte.

Směs navrstvěte na sušenkovou krustu a dejte vychladit do lednice, ideálně přes noc. Před servírováním ozdobte čerstvými malinami a snítkami máty.

Zpět