Malinový cheesecake
kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Pečení
délka přípravy
90 min
počet porcí
8
hodnocení
5.0
ingredience
- 480 g Lučiny Smetanové
- 100 g měkkého tvarohu
- 200 g máslových sušenek
- 100 g másla
- 4 lžíce malinového džemu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 sáček práškové želatiny
- 2 lžíce moučkového cukru
- 100 ml vody
- čerstvé maliny a máta na ozdobení
postup
Sušenky rozemelte najemno. Máslo nechte rozpustit a vlijte k sušenkám, promíchejte. Na dno koláčové formy nasypte směs sušenek s máslem a upěchujte. Dejte do lednice ztuhnout.
V míse si smíchejte Lučinu Smetanovou s tvarohem a moučkovým cukrem. Do vody nasypte želatinu a nechte nabobtnat. Přelijte směs do kastrůlku a nechte zahřát. Přidejte malinový džem a důkladně promíchejte, dokud želatina nebude rozpuštěná. Šlehačku vyšlehejte dotuha. Šlehačku vmíchejte do krému a přidejte malinovou směs, zamíchejte.
Směs navrstvěte na sušenkovou krustu a dejte vychladit do lednice, ideálně přes noc. Před servírováním ozdobte čerstvými malinami a snítkami máty.
