Meruňkový dezert do skla
kategorie
Recepty s Linií
produkt
Lučina Linie 120 g
příprava
Studené
délka přípravy
15 min
počet porcí
2
hodnocení
5.0
ingredience
- 240 g Lučiny Linie
- 150 g bílého jogurtu
- 2 lžíce čekankového sirupu (medu)
- 4 lžíce ovesných vloček
- 6 meruněk (případně jiného sezónního ovoce)
- blanšírované pistácie na ozdobu
postup
Lučinu promíchejte se sirupem (medem) a bílým jogurtem.
Připravte si dvě skleničky, do kterých budete dezert připravovat. Do každé vložte lžíci ovesných vloček.
Meruňky nakrájejte na drobné kostičky. Stranou si dejte 4 půlměsíčky na ozdobu. Do každé skleničky nasypte asi hrst nakrájených meruněk a urovnejte.
Rovnoměrně pokryjte asi dvěma až třemi lžícemi krému.
Na krém nasypte znovu lžíci ovesných vloček, opět zasypte meruňkami, pokryjte krémem.
Ozdobte půlměsíčky meruňky a nadrobno nasekanými pistáciemi.