Meruňkový dezert do skla

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Studené
délka přípravy
15 minut minut
počet porcí
2
hodnocení
5.0
ingredience
  • 240 g Lučiny Smetanové
  • 150 g hustého bílého jogurtu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 18 piškotů
  • silnější černý čaj
  • 6 meruněk
  • blanšírované pistácie na ozdobu
postup

Lučinu promíchejte s jogurtem a bílým jogurtem.

Připravte si dvě skleničky, do kterých budete dezert připravovat. Do každé vložte na dno po čtyřech piškotech, které krátce namočíte ve vlažném černém čaji.

Meruňky nakrájejte na drobné kostičky. Stranou si dejte 4 půlměsíčky na ozdobu. Do každé skleničky nasypte asi hrst nakrájených meruněk a urovnejte.

Rovnoměrně pokryjte asi dvěma až třemi lžícemi krému.

Na krém rozložte 5 piškotů namočených v čaji, opět zasypte meruňkami, pokryjte krémem.

Ozdobte půlměsíčky meruňky a nadrobno nasekanými pistáciemi.

Zpět