Meruňkový dezert do skla

kategorie
Recepty s Linií
produkt
Lučina Linie 120 g
příprava
Studené
délka přípravy
15 minut minut
počet porcí
2
hodnocení
5.0
ingredience
  • 240 g Lučiny Linie
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce čekankového sirupu (medu)
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 6 meruněk (případně jiného sezónního ovoce)
  • blanšírované pistácie na ozdobu
postup

Lučinu promíchejte se sirupem (medem) a bílým jogurtem.

Připravte si dvě skleničky, do kterých budete dezert připravovat. Do každé vložte lžíci ovesných vloček.

Meruňky nakrájejte na drobné kostičky. Stranou si dejte 4 půlměsíčky na ozdobu. Do každé skleničky nasypte asi hrst nakrájených meruněk a urovnejte.

Rovnoměrně pokryjte asi dvěma až třemi lžícemi krému.

Na krém nasypte znovu lžíci ovesných vloček, opět zasypte meruňkami, pokryjte krémem.

Ozdobte půlměsíčky meruňky a nadrobno nasekanými pistáciemi.

Zpět