Palačinky s malinovým rozvarem a citronovým krémem

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Smažení
délka přípravy
45 min
počet porcí
7
hodnocení
5.0
ingredience

Na palačinky:

  • 300 ml plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 25 g rozpuštěného másla + na pomazání pánve
  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 40 g celozrnné špaldové mouky
  • špetka citrónové kůry

 

Na krém:

  • 120 g Lučiny Smetanové
  • 80 g bílého jogurtu (tučnějšího)
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 1 lžíce vymačkané citrónové šťávy
  • moučkový cukr podle chuti (cca 1 lžíce)

 

Na malinový rozvar:

  • 200 g malin
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • několik kapek vanilkového extraktu
postup

V blenderu nebo pomocí tyčového mixéru rozmixujeme všechny suroviny na palačinky a necháme cca 15 minut odstát.

Mezitím si připravíme krém. V misce si smícháme Lučinu, jogurt, citrónovou kůru a šťávu a moučkový cukr. Krém musíme důkladně promíchat, aby se nám všechny suroviny dobře spojily.

Do rendlíku si vysypeme maliny a třtinový cukr. Na středním plameni zahříváme tak dlouho, dokud nám nevznikne rozvar. Nakonec přidáme několik kapek vanilkového extraktu.

Na pánvi vhodné na palačinky si upečeme z hotového těsta dozlatova cca 8 palačinek.

Hotové palačinky necháme chvíli zchladnout, namažeme je rovnoměrně krémem, přehneme je nebo zarolujeme a přelijeme malinovým rozvarem.

Palačinky můžeme ještě ozdobit čerstvou mátou, čerstvými malinami, případně je posypat moučkovým cukrem.

Zpět