Pečené brambory s Lučinou & Skyr a pažitkou
kategorie
Recepty se Skyrem
produkt
Lučina & Skyr 120 g
příprava
Pečení
délka přípravy
30 min
počet porcí
3
hodnocení
5.0
ingredience
- 240 g Lučiny & Skyr
- 500 g menších brambor (stejné velikosti)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- hrst nasekaných bylinek (např. estragon, rozmarýn, tymián)
- sůl, pepř
- nasekaná čerstvá pažitka
postup
Brambory si důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce. Poté je necháme vychladnout.
V misce si smícháme olivový olej, máslo a bylinky.
Vychladlé brambory dáme na plech a pomocí dna skleničky je trošku rozmáčkneme. Brambory osolíme, opepříme a polijeme zálivkou.
Pečeme na 200 stupňů cca 20 minut.
Brambory podáváme se skyrem, který posypeme čerstvou pažitkou.