Rajčatová polévka

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Vaření
délka přípravy
45 minut
počet porcí
4
hodnocení
4.0
ingredience
  • 120 g Lučiny Smetanové
  • 2 cibule
  • 4 velká rajčata
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lístky bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • snítka oregana
  • 1 lžíce třtinového cukru + na dochucení
  • sůl a pepř dle chuti
  • listy čerstvé bazalky na ozdobu
postup

Na olivovém oleji nechte zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek, krátce orestujte, poté rajčatový protlak, cukr, sůl a opět zarestujte. Vsypte na kostky nakrájená rajčata a zalijte vývarem. Přidejte bylinky a koření. Vařte do změknutí. Vyjměte bobkový list, oregano a nové koření. Vmíchejte Lučinu Smetanovou a polévku rozmixujte. Servírujte s lístky bazalky.

Tip: Přidejte lžičku Lučiny Smetanová přímo na talíř.

Zpět