Rajčatová polévka
kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Vaření
délka přípravy
45 min
počet porcí
4
hodnocení
4.0
ingredience
- 120 g Lučiny Smetanové
- 2 cibule
- 4 velká rajčata
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 3 lístky bobkového listu
- 3 kuličky nového koření
- snítka oregana
- 1 lžíce třtinového cukru + na dochucení
- sůl a pepř dle chuti
- listy čerstvé bazalky na ozdobu
postup
Na olivovém oleji nechte zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek, krátce orestujte, poté rajčatový protlak, cukr, sůl a opět zarestujte. Vsypte na kostky nakrájená rajčata a zalijte vývarem. Přidejte bylinky a koření. Vařte do změknutí. Vyjměte bobkový list, oregano a nové koření. Vmíchejte Lučinu Smetanovou a polévku rozmixujte. Servírujte s lístky bazalky.
Tip: Přidejte lžičku Lučiny Smetanová přímo na talíř.
