Salát s quinoou a sýrem halloumi

kategorie
Hlavní chody
produkt
Salátová jemně slaná
příprava
Studené
délka přípravy
40 minut
počet porcí
4
hodnocení
4.0
ingredience

Na salát:

  • 100 g zelené čočky
  • 70 g quinoy (např. tříbarevné)
  • 1 střední mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 70 g mixu salátů
  • 100 g Lučiny salátové
  • 100 g sýra halloumi
  • 1 lžíce olivového oleje

 

Na zálivku:

  • 3 lžíce olivového oleje Extra Virgin
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
postup

Zelenou čočku a quinou si uvařte podle návodů na obalu a obojí nechte vychladnout. Mezitím si připravte zálivku smícháním všech ingrediencí na zálivku. Mrkev si nakrájejte na tenké hranolky, řapíkatý celer na drobná půlkolečka. Do mísy se zálivkou si dejte čočku, quinou, mrkev, řapíkatý celer a vše promíchejte. Přidejte mix salátů, na kostičky nakrájenou Lučinu a opět zlehka promíchejte. Na pánvi si rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte na něm z obou stran plátky sýra halloumi. Hotový salát dejte na talíř a podávejte s rozpečeným sýrem halloumi.

Zpět