Strouhané muffiny

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Pečení
délka přípravy
50 min
počet porcí
6
hodnocení
5.0
ingredience

Těsto:

  • 120 g polohrubé mouky
  • 70 g másla
  • 40 g krupicového cukru
  • 10 g kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžíce mléka

 

Náplň:

  • 240 g Lučiny Smetanové
  • 1 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 30 g moučkového cukru
  • 2 lžíce mléka
  • asi 3 středně velké jahody

 

Na dohotovení:

  • Smetana ke šlehání
  • Moučkový cukr
  • Jahody a máta na ozdobení
postup

V míse promíchejte mouku s krupicovým cukrem, kakaem a kypřícím práškem. Přidejte na kousky pokrájené změklé máslo, vejce a začněte zpracovávat těsto. Přidejte lžíci mléka, vypracujte pružné těsto a dejte na dvě hodiny do lednice.

Lučinu vymíchejte s vejcem, oběma druhy cukru a mlékem. Přidejte asi 3 jahody pokrájené na drobné kousky.

Na plech vyskládejte košíčky na muffiny anebo si připravte lisovaný plech na přípravu muffinů. Těsto vyjměte z lednice, stáhněte fólii a začněte strouhat nahrubo do košíčků do vrstvy asi 1 cm.

Do košíčků přidejte náplň a opět zastrouhejte zbylým těstem.

Vložte do trouby předehřáté na 180 °C , pečte 25 – 30 minut.

Vychladlé zdobte ušlehanou smetanou, lehce doslazenou moučkovým cukrem. Navrch dejte rozkrojené jahody a lístečky máty.

Zpět