Těstoviny se smetanovou bylinkovou omáčkou
kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Vaření
délka přípravy
30 min
počet porcí
4
hodnocení
5.0
ingredience
- 240 g Lučiny Smetanové
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 žloutky
- čerstvé bylinky (sekaný tymián, sekaná petržel, sekané oregáno)
- pepř, sůl
- 8 cherry rajčátek
- 100 g parmezánových hoblin
- 500 g tagliatelle
postup
Dejte vařit těstoviny do 3 l osolené, vroucí vody. Nakrájejte šalotku a česnek na jemno, nechte zpěnit na hluboké, větší pánvi na olivovém oleji a přidejte Lučinu Smetanovou. Na mírném ohni minutu prohřívejte a vmíchejte žloutky a bylinky. Odstavte, osolte a opepřete. Uvařené těstoviny smíchejte se smetanovou omáčkou, posypte nakrájenými cherry rajčaty a hoblinami sýra.
