Višňový cheesecake s makovým korpusem

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Pečení
délka přípravy
50 minut
počet porcí
8
hodnocení
4.0
ingredience

Náplň:

  • 360 g Lučiny Smetanové
  • 8 plátků želatiny
  • 200 g mražených višní
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 8 lžic moučkového cukru

 

Korpus 26 cm:

  • 1 hrnek slunečnicových semínek
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • 3 lžíce máku
  • 2 lžíce medu
  • špetku soli
postup

V mixéru společně rozmixujte všechny ingredience na korpus a dejte rovnoměrnou vrstvu do dortové formy. Pečte 15-20 min na 170 °C. Nechte vychladnout.

Namočte želatinu do studené vody na 10 min. Rozmražené višně rozmixujte se 3 lžícemi cukru. Mezitím vyšlehejte smetanu ke šlehání se zbytkem cukru do hustého krému, přidejte Lučinu Smetanovou a krátce vmixujte ke šlehačce. V kastrůlku zahřejte 2/3 višní, max na 60 °C a rozpusťte v nich 6 plátků želatiny, nechte trochu zchladnout a pak do višňové želatiny postupně vmixujte Lučinový krém.

Nalijte na vychladlý korpus ve formě a dejte na hodinu do lednice. Pak zahřejte zbylou třetinu višní s 2 plátky želatiny stejně jako na krém a nalijte na cheesecake, další 2 hodiny chlaďte a pak vyndejte cheesecake z formy.

Zpět