Višňový cheesecake s makovým korpusem
Náplň:
- 360 g Lučiny Smetanové
- 8 plátků želatiny
- 200 g mražených višní
- 200 ml smetany ke šlehání
- 8 lžic moučkového cukru
Korpus 26 cm:
- 1 hrnek slunečnicových semínek
- 1 banán
- 1 vejce
- 3 lžíce máku
- 2 lžíce medu
- špetku soli
V mixéru společně rozmixujte všechny ingredience na korpus a dejte rovnoměrnou vrstvu do dortové formy. Pečte 15-20 min na 170 °C. Nechte vychladnout.
Namočte želatinu do studené vody na 10 min. Rozmražené višně rozmixujte se 3 lžícemi cukru. Mezitím vyšlehejte smetanu ke šlehání se zbytkem cukru do hustého krému, přidejte Lučinu Smetanovou a krátce vmixujte ke šlehačce. V kastrůlku zahřejte 2/3 višní, max na 60 °C a rozpusťte v nich 6 plátků želatiny, nechte trochu zchladnout a pak do višňové želatiny postupně vmixujte Lučinový krém.
Nalijte na vychladlý korpus ve formě a dejte na hodinu do lednice. Pak zahřejte zbylou třetinu višní s 2 plátky želatiny stejně jako na krém a nalijte na cheesecake, další 2 hodiny chlaďte a pak vyndejte cheesecake z formy.
