Zapékané palačinky

kategorie
Recepty se Smetanovou
produkt
Lučina Smetanová
příprava
Pečení
délka přípravy
70 minut
počet porcí
6
hodnocení
5.0
ingredience

Suroviny na těsto:

  • 250 g hladká mouka
  • 550 ml mléka
  • 3 vejce

 

Suroviny na náplň:

  • 120 g Lučiny Smetanové
  • cibule
  • česnek
  • 500 g listového špenátu
  • 1 vejce
  • 200 g tvrdého sýru (např. eidam)
postup

Připravte těsto. Mouku, mléko, vejce a sůl smíchejte v misce a nechte 30 minut odležet. Na pánev na palačinky dejte kapku oleje, rozpalte a vlijte tenkou vrstvu těsta tak, aby se rozprostřela rovnoměrně po celé pánvi. Osmažte palačinky dozlatova z každé strany a odložte stranou. Z těsta takto postupně připravte 12-15 palačinek.

 

Připravte náplň. Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, vložte cibuli a osmažte ji dosklovita, přidejte na plátky pokrájený česnek a po dvou minutách přidejte špenát, osolte, opepřete a spařte. Jakmile listy slehnou, přidejte Lučinu Smetanovou, vajíčko, 1 strouhaného eidamu a provařte 3−4 minuty. Odstavte a nechte vychladnout.

 

Zapékací misku vymažte tukem. Z palačinky udělejte v ruce kapsičku nebo z ní vytvořte přeložením kornout a naplňte ji směsí. Takto plňte všechny další palačinky a skládejte je vedle sebe do zapékací mísy tak, aby nevytekly. Navrch zasypte zbytkem nastrouhaného eidamu a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 15–20 minut.

Zpět